Musik nyheder

SIMON COWELL MODTAGER A & R ICON AWARD

/

Simon Cowell samler den prestigefyldte A & R Icon pris på A & R Awards i London tirsdag den 6. november.

Det britiske fokuserede arrangement, præsenteret af Music Business Worldwide i samarbejde med Abbey Road Studios, er nu helt udsolgt.

A & R Icon Award, et højdepunkt om aftenen, genkender en person, der betragtes som en legende af musikbranchen A & R – og en, hvis professionelle præstationer vil påvirke kommende generationer.

Der er ingen tvivl om, at Cowell mere end passer til regningen.

Handler i forbindelse med den London-fødte Exec og / eller hans firma, Syco, har solgt mere end 500 millioner optegnelser på verdensplan under hans karriere til dato.

De omfatter alle fra One Direction til Fifth Harmony, Leona Lewis, Little Mix, Il Divo, Camila Cabello, Labrinth, James Arthur og Susan Boyle.

Faderen til at optage tv-formater som X Factor og Got Talent, begyndte Cowell sin karriere i musikindustrien i A & R-afdelingen for EMI Music Publishing i 1980’erne, inden han kom til BMG.

Der brød han en af ​​Storbritanniens mest solgte kunstnere fra 1990’erne, Robson & Jerome, som var stjerner af britisk tv-drama-serie Soldier Soldier. Det ville ikke være sidste gang, at Cowell mesterligt ville kombinere tv-magt med popmusik.

Cowell brækkede Boyband Five på RCA, da, via sin egen label på BMG, S Records, brød Westlife – som solgte mere end 50m records. Han oprettede derefter Syco Entertainment som en del af en ny aftale med Sony Music i 2004.